tiistai 29. maaliskuuta 2011

Koruilua

Pitkästä aikaa on tullut sekä tehtyä että jopa kuvattua valmiita koruja. Kootuissa koruissa ei ole kovin uusia helmiä, vaan ne vielä odottavat inspiraatiota ja koruiksi pääsyä. Osa koruista on siis jo tehty talvella, mutta kuvaus vaan jäänyt tekemättä, kun se on niin hankalaa talven pimeinä iltoina. Osa taasen tehty ihan vasta ja heti päässeet auringon paisteeseen ja kuvattavaksi.

Tämä puna-musta kaulakoru muru-korvakoruineen on tehty jo talven aikana ja käytössäkin jo ahkerasti on ollut. Kaulakoruun on koottu ihan ensimmäisiä itse tehtyjä helmiä sekä sitten vähän tuoreempia tuossa syksyn-talven aikana tehtyjä.
Muru-korvakorut

Puna-mustaa

Sydämellä <3
 Vehnä -riipuksen kaksi helmeä tehty viime syksyn kurssilla ja keski-kukka sitten taas jollakin ihan ensimmäisillä kursseilla. Helmien pohjalasi tummaa lilaa lasia.

Vehnä -riipus

Sitten taas jotain itselle eli jotain punaista :p. Ruusu -korvakorut on ihan viimeisimällä helmikurssilla opeteltua, mutta ihan vielä ei ole opittua. Näistä harjoitushelmistä kokosin itselle ruusuiset korvakorut. Näiden korvakorujen kaveriksi sopii Bubble-riipus, jossa kekeisimpänä on yksi ensimmäisistä tekemistä ontoista lasihelmistä.

Ruusu-korvakorut
Bubble-riipus

Ihan tuorein korusetti on Something blue -setti. Tähän settiin, kaula-, ranne- ja korvakorut, olen koonut kaikki saman sävyiset siniset helmet, yhteensä 21 kpl. Suurin osa helmistä on tehty viime kesänä, mutta vasta viime viikonloppuna sain koottua koruksi asti.

Something blue

Tein ensimmäisen silmukkamerkkini. Helppoa, nopeaa ja hyödyllistä kaavioneuleiden tekemisessä. Ja näitä pitää tehdä lisää :).

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Västerbotten laukku, Valmis!

Väster-Österbotten -setti; laukku, pipo ja lapaset
Pääsinpäs hyödyntämään aurinkoista kevätpäivää käsitöiden kuvaamisessa. Nimittäin vihdosta viimein sain kasattua valmiiksi Novitan Mambosta tehdyn Västerbotten-laukkuni, joka oikeastaan odotti vain lasinapien valmistumista, karkaisua ja laukun kokoamista. Laukkuun tuli yhteensä 6 kukkanappia, kolme molemmin puolin. Yhden kukkanapin laitoin vielä myös pipoon koristeeksi.

Laukun vuori on tehty viininpunaisesta jämäkankaasta. Kännykkä-, kynä- ja ym.taskut tietenkin osana vuoria. Laukun kahvat on Novitan hyllyltä ostettu.


sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Matkalla Perämeren molemmin puolin

Viimeisen parin viikon sisällä on tullut pyörittyä perämeren molemmin puolin useampaan kertaan. Tällaiset reissut tietävät paljon istumista autossa tai junassa, jolloin parasta tekemistä onkin neulominen.

Ensimmäinen reissu kohdistui Västerbottenin alueelle Norsjöhön ja Lyckseleen. Tällä reissulla autossa istuttiin n. 14 h. Reissun aikana neuloin Novitan syksyn 2007 lehdestä mallia nro 47, ruskea kohokuvioinen kassi. Lankana käytin ruskeaa Novitan edesmennyttä Mamboa ja puikot nro 8mm. Muutoksena ohjeeseen tein palmikoiden suunnanvaihdon laukun pohjassa, koska halusin, että laukun pintakuviosta tulee samanlainen molemmin puolin laukkua. Myöhemmin olen tehnyt laukkuun viininpunaisen vuorin muutamine taskuineen sekä pari kukkalasinappia. Lisäksi odottamassa on puiset kahvat. Projektin valmiiksi saaminen odottaakin nyt vain loppujen lasinappikoristeiden valmistumista, jonka jälkeen palaset ja kahvat voi kiinnittää yhteen.

Västerbotten -laukun tekele.

Toinen reissu oli viime viikon alussa myös Västerbottenin alueelle Uumajaan. Myös tällöin autossa istumista oli yhteensä noin 12 h. Työnä matkalla mukana oli palmikkopipo Novitan Mambosta, joka on nimetty Västerbotten-pipoksi. Pipo neulottu 7 ja 8 mm puikoilla. Palmikot pipossa mukailevat laukun palmikoita, mutta muuten ohje on oma. Laittanen ohjeen tänne jonain päivänä, kunhan saan sen kirjoitettua puhtaaksi.
Västerbotten -pipo
Kolmas matka päättyikin oikeastaan vasta pari tuntia sitten. Matka sisälsi runsaasti istumista junassa pohjoisesta etelään ja takaisin, jolloin valta osa matka-ajasta kului Österbotten alueella edeltävää teemaa jatkaakseni. Tämän matkan tuotoksena syntyi Österbotten-lapaset Novitan Mambosta, puikkoina käytetty 6 ja 7 mm. Ohje on oma, mukaillen samaa temaa Västerbotten laukun ja pipon kanssa. Näistäkin ohje tänne voi putkahtaa, jos sen vain selkokielelle saan kirjoitettua.

Österbotten -lapaset
Lankaa on kulunut tähän Väster- ja Österbotten -settiin noin 500g. Olen kuitenkin muistanut tasapainottaa tilannetta hankkimalla Uumajasta, ihanasta pienestä käsityöliikkeestä, Ullcentrumin Ölantilaista villaa yhteensä n. 470g :p.

1-säikeistä liukuvärjättyä villaa 288g, Ullcentrum Öland.
Liukuvärjättyä hahtuvalankaa, Ullcentrum Öland

Olenkin viettänyt viime aikoina paljon aikaa matkustaessa. Kiitos työkavereille hyvästä matkaseurasta Västerbottenin reissuilla ja erityisesti kiitokset ja halaukset ihanille ystäville tästä viimeisimmästä reissusta!!!