sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Matkalla Perämeren molemmin puolin

Viimeisen parin viikon sisällä on tullut pyörittyä perämeren molemmin puolin useampaan kertaan. Tällaiset reissut tietävät paljon istumista autossa tai junassa, jolloin parasta tekemistä onkin neulominen.

Ensimmäinen reissu kohdistui Västerbottenin alueelle Norsjöhön ja Lyckseleen. Tällä reissulla autossa istuttiin n. 14 h. Reissun aikana neuloin Novitan syksyn 2007 lehdestä mallia nro 47, ruskea kohokuvioinen kassi. Lankana käytin ruskeaa Novitan edesmennyttä Mamboa ja puikot nro 8mm. Muutoksena ohjeeseen tein palmikoiden suunnanvaihdon laukun pohjassa, koska halusin, että laukun pintakuviosta tulee samanlainen molemmin puolin laukkua. Myöhemmin olen tehnyt laukkuun viininpunaisen vuorin muutamine taskuineen sekä pari kukkalasinappia. Lisäksi odottamassa on puiset kahvat. Projektin valmiiksi saaminen odottaakin nyt vain loppujen lasinappikoristeiden valmistumista, jonka jälkeen palaset ja kahvat voi kiinnittää yhteen.

Västerbotten -laukun tekele.

Toinen reissu oli viime viikon alussa myös Västerbottenin alueelle Uumajaan. Myös tällöin autossa istumista oli yhteensä noin 12 h. Työnä matkalla mukana oli palmikkopipo Novitan Mambosta, joka on nimetty Västerbotten-pipoksi. Pipo neulottu 7 ja 8 mm puikoilla. Palmikot pipossa mukailevat laukun palmikoita, mutta muuten ohje on oma. Laittanen ohjeen tänne jonain päivänä, kunhan saan sen kirjoitettua puhtaaksi.
Västerbotten -pipo
Kolmas matka päättyikin oikeastaan vasta pari tuntia sitten. Matka sisälsi runsaasti istumista junassa pohjoisesta etelään ja takaisin, jolloin valta osa matka-ajasta kului Österbotten alueella edeltävää teemaa jatkaakseni. Tämän matkan tuotoksena syntyi Österbotten-lapaset Novitan Mambosta, puikkoina käytetty 6 ja 7 mm. Ohje on oma, mukaillen samaa temaa Västerbotten laukun ja pipon kanssa. Näistäkin ohje tänne voi putkahtaa, jos sen vain selkokielelle saan kirjoitettua.

Österbotten -lapaset
Lankaa on kulunut tähän Väster- ja Österbotten -settiin noin 500g. Olen kuitenkin muistanut tasapainottaa tilannetta hankkimalla Uumajasta, ihanasta pienestä käsityöliikkeestä, Ullcentrumin Ölantilaista villaa yhteensä n. 470g :p.

1-säikeistä liukuvärjättyä villaa 288g, Ullcentrum Öland.
Liukuvärjättyä hahtuvalankaa, Ullcentrum Öland

Olenkin viettänyt viime aikoina paljon aikaa matkustaessa. Kiitos työkavereille hyvästä matkaseurasta Västerbottenin reissuilla ja erityisesti kiitokset ja halaukset ihanille ystäville tästä viimeisimmästä reissusta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti