sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ensimmäinen Charlotta toinen

Kesälomat ovat taasen tältä erää ohi, oikeastaan töitä on kovasti yritetty tehdä jo yli kaksi viikkoa, huoh. Tämäkin kesä muodostui remontista, ystävistä, perheestä ja tietenkin käsitöistä. Tosin tänä vuonna ihanan sään kera, toisin kuin viime kesänä.

Pääsimme kesälomalla pienelle Suomi-road-tripille ja ehdottomimista kohokohdista olivatkin vierailut sekä Kauhavan kangasaittaan että Lankatalo Tapion kauppaan Päntäneelle. Fiiliskuvia ei tullut otettua ostospaikoisat, taisin olla liian innoissani, tai mukaan lähteneistä tuotteista, hävetti ehkä kuvata sitä lankavuorta :). Innokkuudestani taitaa hieman kertoa se, että vietimme Tapion kaupassa n. 1,5 h. Valikoima sai tämän pienen pään pyörälle, mutta onneksi seuralainen sai kahvia juotavakseen ootellessaan :). Mukaan lähti niin lankaa kuin myös matonkuteita. Kuteita tulikin käytettyä kesäloman aikana, mutta näistä tuotoksista lisää sitten seuraavissa postauksissa.

Tämän postauksen aiheenahan on sukat mallia Charlotta toinen, jotka ovat minulle mallia ensimmäinen. Nämät sukat hyppäsivät puikoille jo juhannuksena, mutta valmistuivat vasta elokuussa, töiden jo alettua. Malli on Raiku Räsäsen suunnittelema ja ohje löytyy Ulla 3/11. Seurasin ohjetta uskollisesti, koska nämä olivat vasta toiset sukat, jotka tein varpaista lähtien. Ensimmäiset varpaista aloitetut sukkani olivat Viistosukat, joissa kantapää tehdään melko erikoisella tavalla. Eli nämät ensimmäiset laatuaan ja ohje luotsasi minut varmasti sukan varpaista varteen asti.


Langaksi valitsin Drops:n Fabelin Spay Print (roosa), jonka taisin tilata aiemmin Lankatalo Tapion kaupasta. Toivoin langan värin olevan ehkä hieman punaisempi kuin todellisuudessa onkaan. Se on se postimyynnin heikkous, kun ei pääse itse hiplaamaan, hypistelemään ja näkemään lankaa. Puikot olivat 2,5 mm alusta loppuun. Lankaa kului noin 70 g 37/38 kokoisiin sukkiin. Ohjeesta seurasin kuitenkin kokoa XS.
Yritin saada kuvattua sukan kaunista kuviota ehkä kesän viimeisissä auringon paisteissa, mutta osoittautui tuhottoman vaikeaksi saada todellista kuvaa napattua. Suoraan auringossa otetut kuvat näyttävät kuvion ehkä paremmin kuin varjossa napatut kuvat. Harmi vain kuvasin sukkia kintuissani vain varjoisassa paikassa. Toivottavasti kuvista saa tolkun tästä kauniista mallista.
Sitten vielä näytän, miten minä valmistuin töihin paluuseen kesäloman jälkeen :) Tein jämälangoista työpuhelimelleni suojapussukan, jota se on ollut vaille jo liian pitkään. Kylä ny kelpas mennä töihin!


3 kommenttia:

  1. Tosi kauniit sukat, täytyy varmaan testata itsekin :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniit sukat! Varmaan saman verran aikaa meni mullakin tuolla Tapion kaupassa, kun ekan kerran kävin siellä viime talvena. Joo ja Se kahvitarjoilu pelasti kaiken. Mies ja pojatkin viihtyivät. Kovin jo haluttais päästä uudestaan sinne penkomaan....

    VastaaPoista