perjantai 5. elokuuta 2011

Mattoilua

Huippua, matto etenee todella nopeasti. Tietenkin paksun trikookuteen ja ison koukun ansiosta. Maton halkaisija kolmena päivänä tehdyn työn jälkeen on n. 1 m, johon kudetta on mennyt kaksi vyyhtiä eli n. 2 kg. Tarkoitus on tehdä maton halkaisijaksi 150-160 cm, eli vielä on tekemistä.


Maton virkkaaminen on kuitenkin melko raskasta puuhaa; peukalo on ihan hellänä ja ranteessakin alkaa hieman kihelmöimään. Aamuisin on ollut helpointa virkata, tietenkin yön aikana sadun tauon ansiosta. Tämä on ensimmäinen työ, jonka aikana rannetta alkaa jomottamaan. Voi olla, että joudun pitämään hiukan taukoa tämän maton kanssa, ettei tulisi hankitua itselle mitään vammoja.

Lukiessani muiden matontekijöiden blogeja tai kirjoitteluja netissä, heräsin ajatukseen, että olisikohan kuteet pitänyt pestä ensin?! Olisi varmaan. Olin vain aivan liian innokas aloittamaan työn, etten ehtinyt moista ajattelemaan. Hö, nyt hieman harmittaa, mutta pitää pestä matto sitten aikanaan hyvin hellävaraisesti alhaisessa lämpötilassa, josko se ei sitten kutistuisi aivan valtavasti. Myös tästä syystä aion tehdä matosta hieman isomman kuin ohjeessa (130 cm).

1 kommentti:

  1. Kaunis matto tulossa. Minäkin olen katsellut noita mattoja sillä silmällä. Pitäisi ostaa tuota kudetta ja ryhtyä puuhaan. Tosin mulla muutenkin tahtoo virkatessa käsi kipeytyä.

    VastaaPoista