perjantai 4. tammikuuta 2013

Puhvihihamekkoni mun

Nyt esittelen teille vihdoin ja viimein, käytännössä jo syyskuussa valmituneen mekon. Langanpäiden (eikä niitä edes ollut montaa) päättely jäi roikkumaan ja mekko unohtui keskeneräisten koriin muutamaksi kuukaudeksi. Mekon alkuvaiheista kirjoittelinkin jo aiemmin blogissani.

Mekko on tehty Novitan Rose Mohair langasta 5 mm puikoilla. Ohjeena minulla oli Novitan Syksy 2011 lehdestä malli 22. Seurasin koon XS ohjetta muuten, paitsi tein helmasta noin 10 cm pidemmän, en tehnyt eteen rusettia, ja koska halusin kuluttaa kaiken 250 g lankaa, tein mekkoon myös hihat. Aluksi en ollut varma oliko hihojen tekeminen kovin hyvä idea, ja ehkä siksi mekko jäikin koriin lojumaan odottamaan lankojen päättelyä niin pitkäksi aikaa. Nyt kuitenkin, kun olen käyttänyt mekkoa pari kertaa, olen tyytyväinen lopputulokseen.

Mallissa oli mukavaa se, ettei saumoja juuri ollut ommeltavaksi, ja että työ eteni yläosan tekemisen jälkeen ylhäälta alas, jolloin langan loppuun asti kuluttaminen oli mahdollista. Tein siis hihat samoin poimien silmukat olalta ja jatkaen siitä alaspäin. Toistaiseksi en ole laittanut puhvihihojen "suuhun" kuminauhalankaa. Se on vielä harkinnassa. Hameosaa tehdessä alkoi pelottaa, että mekosta tulisi liian pieni, mutta onneksi se mahtuu päälle. Päätelin helman ja hihan suut joustavasta Knittyn sivuilta löytämäni ohjeen mukaan. Tämä tekniikka toimi loistavasti.2 kommenttia:

  1. Wau, siitä tuli upea ja juuri oikean kokoinen. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Loppu hyvin, kaikki hyvin. Puolivälin paikkeilla syntynyt huoli koon pienuudesta olikin onneksi turha.

    VastaaPoista