lauantai 3. toukokuuta 2014

Pääsiäisen päivitystä


Vappukin jo vietetty, mutta pääsiäistä vielä päivitellään. Monnen monen vuoden hiljaisuus ompelurintamalla on murrettu! Ompelukonetta ja saumuria on kyllä tullut käytettyä aina silloin tällöin viime vuosinakin, mutta kiinnostus ja nautinto siitä on ollut totaalisen kadoksissa jo hyvän aikaa. Nyt yllättäen se on palannut, tällä hetkellä erityisesti trikoo ja college vaatteiden ompelu kiehtoo. Lisäksi näiden taukovuosien jälkeen huomasin kuinka ihania kankaiden verkkokauppoja on olemassa ja kuinka ihania trikookuoseja löytyykään, oih.

Pääsiäisen viettoon lähdin siis ompelukoneen, saumurin ja kangaskassillisen kanssa. Sen suurempia suunnittelematta lähdin kokeilemaan osaako sitä vielä, ja tuloksena hyvä fiilis sekä kolme paitaa ja pipo, jotka sattuvasti sopivat tekijälleen :).


Ensimmäinenraglanhihainen paita valmistui valkoisesta ja valko-persikkaraidallisesta collegesta. Edessä kengurutasku ja superkorkea-runttukaulus, joka avaituu mustalla pitsivetoketjulla. Kankaat valikoituivat kaapissa ompeluinnostusta odottaneiden kankaiden joukosta.


 Noin vuosi sitten lämmittelin innostustani trikoopipojen ompelun merkeissä ja silloin tilasin myös pinkkiä marakatti-velouria. Nyt kuitenkin halusin siitä t-paidan itselleni, ja jäihän siitä vielä paloja pipoksi koottavaksi asti. Raglan-hihaiseen paitaan hihojen, helman, ja pääntiet sekä taskupussit pinkistä collegesta. Taskun reunasta pilkistää myös pitsineunainen kuminauha.


Kolmas paita on väljä laatikkopaita (SK 8/2012). Kangas on jämä jostain projektista kaukaa ompeluhistoriastani, ja soveltui mielestäni hyvin tähän testikokeiluun.


Pääsiäisenä saatiin jo pilkahdus keväästä ja trampoliini toi sitä vielä lähemmäksi, vaikka jäät olivatkin vielä tuolloin järvessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti