tiistai 6. toukokuuta 2014

T-paitojen lisääntyminen

Tässä taloudessa t-paidat lähtivät yllättäen lisääntymään. Tähän syynä vahvasti jatkuva ja voimistuva ompeluinnostukseni. Kaapista edelleen löytyi joitakin yksivärisiä trikoita kaavojen testailuun, ja sopivasti edellisviikonlopun kankaiden yön tilaukset alkavat kotiutua.

Talon isännälle halusin hyvät tehdä hyvät t-paidan kaavat sekä perinteisillä että raglan-hihaleikkauksilla. Raglanhiihaisen paidan kaava SK 5-6/2011 ja peruspaita 4/2011.


 Musta yksivärinen trikoo ostettu aikoja sitten palakankaana ja kankaiden yönä tilasin mm. Mussukat verkkokaupasta raita- ja maastotrikoota.Kaapista löytyi myös viininpunaisen trikoon jäämiä, josta oli hyvä testata perus t-paidan kaavaa myös ihan itselle. Kaava muokattu itselle sopivaksi SK 10/2012 trikoomekon kaavasta.


Jottei uudelleen intoutuneen ompelijan harrastus hiipuisi, kotiin saapui toinen Kankaiden yön paketti Pehemiältä. Pistää kyllä sormet syyhyämään :) ja entisestään hymyilyttää, kun tiedossa on vielä kolmaskin...

2 kommenttia:

 1. Hei! Muokkasitko tota miesten t-paidan kaavaa vai teitkö suoraan lehdestä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tein suurinpiirtein kaavan mukaan. Aina tarkistelen paidan pituudet ja leveydet vanhoista paidoista, mutta näissä ne taisi olla sellaisenaan ok.

   Pääntietä muokkailin kummankin mallisessa paidassa. Tuon perusmallisen paidan pääntien muutin pyöreäksi, kun kaavassa oli v-mallinen ja jätin siinä kaavassa olleet hihan ja pääntien alta pilkistävät "härpäkkeet" pois. Raglanhihainen paita puolestaan tuli v-mallisella pääntiellä, koska reunus olisi muuten jäänyt lerpattamaan.

   Poista