sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Tossuttelua

Sain jo vuoden alkupuolella tilauksen 4 tossuista tulevaan jouluun mennessä. Vaikeuksien kautta voittoon...toivottavasti tässäkin tapauksessa.

Tilauksen tietoina sain vain kokonumerot, ja että yhdet niistä pitää olla lilat ja muut värit saan päättää itse. Ensin ajattelin, että onpa hastaavaa, kun ei ollut mitään tietoa kenelle tossut menevät. Onneksi lopulta hoksasin, että sehän on varsin helppoa; sen kuin vain tekee siitä väristä mitä sattuu olemaan tai mikä sattuu miellyttämään - turha miettiä liikaa.

Ensimmäinen takapakki tuli siinä vaiheessa, kun sain tietää, että kaikki MUUT värit käy, paitsi valkoinen. Arvatkaapa vain, oliko minulla yhdet valkoiset tossut tehtynä, no oli tietty! Toinen haaste tuli yllättäen liloista tossuista, koska väri ei kuulu Novitan tämän kauden väreihin. En millään halunnut lähteä huovuttamaan muiden valmistajien langoilla, kun olin jo hyvällä kokemuksella onnistunut Huopasen kanssa. No, löysin lähikaupan hyllyn perukoilta viime vuoden Puro Luumupuuta, josta tein yhdet tossut. Puro on Huopasta ohuempaa lankaa, jonka takia tossuista tulikin pienemmät kuin piti, mutta kuitenkin saman kokoiset kuin ei-toivotuista valkoisista tossuista. Onni onnettomuudessa (?).

Oikean kokoiset lilat tossut oli siis edelleen tekemättä. Lilan värin luomiseksi yritin epätoivoisena jopa yhdistää pinkkiä Huopasta ja Luumupuuta. Noup, tulos on enempi pinkki kuin lila. Lopulta löysin lisää Luumupuuta ja tein vielä yhdet tossut, jotka toivottavasti kelpaavat.

Lopputulos oli neljän sijasta kuudet tossut: Kaikenkirjavat tossut ruusulasihelmillä, valkoiset Lumikukkatossut lasihelminapeilla, Pink College -tossut, Ruskeat Cozy -tossut ja kahdet eri kokoiset Lilat Läpykkäät. Näistä tilaaja saapi sitten valkata haluamansa, jos sellaisia löytyy.

 


3 kommenttia: