sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Huivituksia

Pitää laittaa jo toinen postaus samalle päivälle, jotta tulee päiviteltyä tänne myös joulupaketteihin menneitä käsitöitä, ja tällä kertaa kolme huovitusta. Ensimmäisenä esittelyssä Revontuli huivi (Ohje: Ulla 3/07), joka valmistui lopulta jo elokuun lopulla. Huiviin lisäsin 6/0 harmaita hopeasisuksisia siemenhelmiä, joita kului n. 50 g. Tarkalleen ottaen siemenhelmiä tuli kiinnitettyä huiviin koukulla yhteensä 1 115 kpl! Lankana sitä ihteään, eli vironvillaa, eli Aade Lõng Artistic 8/2. Lankaa kului n. 160 g. Puikot oli 5,5 mm.
Toisena esittelyssä Arroyo huivi (löytyy myös Ravelrysta), joka on tehty kirpparilta ostamastani tuntemattomasta villalangasta. Huivi on tehty 4 mm puikoilla. Ohjeesta poiketen tein huivin pitsiosuuden 281silmukalla. Huivin valmis koko on n. 130 x 33 cm. Tämä huivi valmistui syyskuun puoli välissä. Karkeasti arvioiden huiviin olisi saattanut mennä jotain 50-80g lankaa, vaikea arvioida, kun en omista niin tarkkaa vaakaa.Vahvuudeltaan lanka saattaisi olla ehkä hieman ohuempaa kuin Nalle.
Kolmas joulupaketteihin mennyt huivi on Liftari, eli Hitchhiker by Martina Behm (Linkki Ravelryyn). Tämä Liftari on tehty Novitan Puro Luumupuu langasta, jota kului vajaat 200 g. Puikot oli 6 mm. Valmiin huivin koko on n. 170 x 38 cm ja "hampaita" on 30 kpl. Huivi valmistui lokakuussa. Tämä on todella helppo ja nopea malli olematta kuitenkaan tylsä, eli tykkään!

1 kommentti:

  1. Upeita huiveja olet tehnyt pukinpaketteihin:) Onnekasta uutta vuotta 2012!

    VastaaPoista