maanantai 27. helmikuuta 2012

Mambo number four

Mambo langan osa neljä: keeppi. Novitan Mambo langan valmistus on lopetettu ja hamstrasin sitä reilut vuosi sitten kilon verran Tapion kaupasta, kun kerran sitä löytyi ja oli vieläpä tarjouksessa :). Langasta halusin alunperin tehdä palmikkolaukun, jonka teinkin heti viime kevättalvena. Lankaa oli tämän jälkeen vielä 700 g jäljellä, joten piti miettiä, että mitäs muuta siitä voisin tehdä. Päädyin lopulta tekemään pitkän mallisen pipon ja lapaset. Suunnittelin jo silloin tekeväni myös keepin, mutta kyllästys saman langan veivaamiseen iski, ja keepin teko jäi odottamaan. Nyt olen jo kovasti käyttänyt Mambo -settiäni, jonka pelkään pian kuluhtavat käytön vuoksi. Siitä sain pontta tehdä keepin ennen kuin muu setti on jo aivan liian kulunut käytettäväksi yhdessä keepin kanssa. Ja tässä se nyt on:

Mambo-keeppi
Ohje: Novita Talvi 2008, nro 76.
Lanka: Novita Mambo, Ruskea
Puikot: 10 mm ja kaulus 8 mm
Menekki: 300 gLankaa olisi edelleen jäjellä hiukan yli 200 g. Josko siitä säärystimet vielä väkertäisi, vai mitä muuta siitä voisi tehdä? Olisko teillä ehdotuksia? Otan niitä mielellään vastaan!

2 kommenttia:

  1. Kaunis setti. Ehdottomasti tehtävä vielä ne säärystimet, niin setti on sitten valmis;) Harmi kun Novita lopettaa nopeaan tahtiin lankojen valmistuksen, ei oikein tahdo perässä pysyä.

    VastaaPoista
  2. Upea setti, ehdotomasti vielä ne säärystimet tuohon! :)

    VastaaPoista