sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Paljuhatut

Kuten jokin aika sitten kerroin työkaverini tilaamista paljuhatuista, nyt on aika päivittää (viimeinkin) tämä tilausprosessi loppuun. Ensimmäinen kokeilu versio kelpasi sellaisenaan, joskin se oli kooltaan hieman iso, kuten epäilinkin, joten pesin sen vielä kerran 40 asteessa. Itse en oikein tykännyt korvaläppien sijoittelusta, joten yritin korjata asian kahteen seuraavaan paljuhattuun. Alkuperäinen ohje löytyy siis Novitan Syksy 2004 lehdestä, malli nro 21. korvaläpällinen hattu.

Toisena hattuna tein pieni kokoisemman hatun, kooltaan 52-53 ja väreinä pinkki ja lila huopanen. Tässä versioss en varsinaisesti siirtänyt korvaläppiä keskemmälle vaan poistin edestä silmukoita koska olinhan tekemässä pienempää hattua ja edellinenkin oli melko iso kooltaan. Koukku oli 10 mm.
Pieni hattu ennen huovutusta...

...ja huovutuksen jälkeen.

Kolmas paljuhattu tehtiin miehen kokoon n. 60. Väreinä musta, valkoinen ja beige huopanen. Silmukkamäärän pidin samana kuin ohjeessa ja ensimmäisessä hatussa, mutta siirsin korvaläppiä keskemmälle, jotta ne tulisi edes jotenkin korvien kohdalle. Pesun jälkeen vedin isommalle tukille ja hyvin riitti tämä ohjeen mukainen silmukkamäärä isoonkin kokoon.

Ennen...
...ja jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti