keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Pukin konttiin, osa II

Tässä vielä toinen ja viimeinen päivitys pukinkonttiin neulotuista lahjoista.Veljentytölle tein ohutta sorttia olevat villasukat. Lankana näissä sukissa oli saksalaista käsinvärjättyä Zitron Trekking Hand Art sukkalankaa ja kulutus oli noin 65 g. Puikot olivat kokoa 2,5 mm. Mallina sukille oli Ravelrysta löytynyt Regina Sattan malli THANKS. Varresta tein hieman pidemmän kuin ohjeessa, mutta ei silti ollut kovin pitkä.
Toiset käpälien lämmittimet tulivat nuorimmalle veljen tytölle. Tietenkin pikku-neiti tahtoo tossut kun muillakin on. Pinkki-lilat tossut tehty Novitan Huopasesta puikoilla 10 mm. Lankaa kului yhteensä noin 100 g. Malli Novitan Talvi 2010 lehdestä nro 78 lasten koolla tehtynä. Ensimmäisen huovutuspesun jälkeen tossun sisäpohjan pituus oli noin 20 cm, joka tuntui aivan liian suurelta 4,5 vuotiaalle. Pesin tossut uudemman kerran ja sisäpohjan pituudeksi tuli noin 17 cm. Tyydyin tähän kokoon, mutta tossut olisivat saaneet olla vieläkin pienenmmät, noin 15 cm olisi ollut oikeampi koko.


Paketteihin tuli käärittyä muiden joukkoon myös pari pipoa. Ensimmäinen pipo valmistui Novita Crystal langasta, jota kului tasan 100 g, joka varastossa oli odottanut oikeaa hetkeään. Tässä puikot olivat kokoa 8 mm ja ohje löytyy Novitan Talvi 2010 lendestä, malli 13. Tämä on toinen tekemäni pipo tällä ohjeella, ja onkin todettava, että piposta tulee tällä ohjeella melko pieni. Molemmat pipot pingotin hattutukille ennen eteenpäin luovuttamista, jotta sain ne riittävän kokoisiksi. Kuitenkin yhden palmikon lisääminen tai silmukoiden lisääminen palmikoiden väleihin olisi tuonut 7-8 s lisää, mikä taas olisi voinut olla liikaa näin paksusta langasta. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja sopi saajan päähän oikein passelisti.Toinen pipo pakettiin valmisui myös Novitan Crystalista. Tässä ohjeena oli Novitan Talvi 2011, malli 31. Pakettiin menneeseen pipoon käytin lankaa 100 g puikoilla 10 mm. Koska pipon reuna sopii myös käännettäväksi, osoittautui pipo hieman liian matalaksi ja lahan saajan pyynnöstä jatkoin pipoa hoean harmaalla Crystalilla. Pipo miellytti saajaansa lopulta, joten hyvillä mielin voin jättää lahjan uudelle omistajalleen.


2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tuo lanka on kyllä ihanaa. Minulle tämä lankakokemus oli ensimmäinen, mutta vielä olisi pinkkivyyhti odottamassa :p

    VastaaPoista