lauantai 24. toukokuuta 2014

Pöllömpi kesämekko ja perhostoppi


Kesä saapui todella kertarysäyksellä. Viikossa luonto ja pihapiiri ovat muuttuneet aivan toisen näköiseksi ja koivut pääsivät pölläyttämään vihreät pilvet ilmoille. Ristiriitaisesti olen siis nauttinut kesän lämmöstä silmät verestäen ja nenä valuen. Lääkityksen osuessa kohdalleen, ulkona olosta on pystynyt nauttimaan  tänään täysillä.

Näihin helliviin keleihin ehdin juuri ja juuri valmistuatumaan astetta pöllömmällä mekolla. Mekkokankaan ostin Hanhelin kivijalkaliikkeen palalaatikosta. Halusin tästä lapsenmielisestä kankaasta ensisilmäyksellä jotain itselleni, ja lopulta sopiva malli löytyi Made for Apes blogista. Saksin mekon ohjeen mukaisilla mitoilla ja ilman kaavaa, mikä taisi olla ensimmäinen kerta tällä tavalla.Olen melko arka leikkaamaan vaatetta miinus-väljyysvaroilla ja hiukan jossain vaiheessa pelottikin, että tuliko leikeltyä liian pieneksi, mutta lopputulos oli juuri sopiva. Mekko oli todellakin helppo, nopea ja hauska ommeltava. Uskon, että päätyy tiuhaan käyttöön kesän aikana. Eli tässäpä minun versio kyseisestä mallista:Toinen kesäksi valmistunut vaate, josta kuva on tullut napattua, on perhostoppi. Topin etukappaleena on Perhonen - jersey:ta Pehemiältä. Tämä pala tuli kankaiden yön tilauksen kuvapongauskilpailun palkintona ja oli tarkoitettu riittämään kahteen pipoon. Ei tullut pipoja tästä kankaasta, mutta oikein kiva toppi kuitenkin. Toppiin piirtelin jonkilaisen etukappaleen kaavan ja takakappaleen saksin suoraan mustasta trikoosta ottamalla mallia kaapista löytyneestä topista.


Auringon helliessä, myös pihan istutukset ovat saaneet aiempaa siistitymmän ulkomuodon ja toivon mukaan rikkakasvit pysyisivät edes hetken hallinnassa hakepeitteen avulla.


Pihallamme on myös töröttänyt luumupuu, joka on kyllä vuosittain tehnyt lehtiä, mutta muuta toimintaa en ole aiemmin havainnut. Nyt pieni puumme kukkii! Oi kaunis, ja voisiko olla mahdollista, että tänä vuonna siihen ilmestyisi ensimmäiset oikeat luumutkin. Jännittävää :)

1 kommentti:

  1. Onpa tosiaan kivan näköinen! Hyvin sopii sullekin tuo malli :)

    VastaaPoista