sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Ihana (sukka)kesä!

Ihana kesä on ollut ja toivon mukaan jatkuu sellaisena vielä mahdollisiman pitkään niin säiden kuin lomailun puolesta! Käsityöt ovat jääneet vähälle tässä vaiheessa lomaa, kun kolme viikkoa on tullut vietettyä matkustelen sekä ulko- että kotimaassa. Ulkomaille matkatessa en ole uskaltanut ottaa kutimia mukaan, vaikka teoriassa muoviset ja bambuiset puikot saisivat olla lentokoneessa, mutta käytännössä on aina olemassa riski, että kutimista joutuu luopumaan turvatarkastuksessa. Kotimaan matkailun lomassa olen kuitenkin saanut aikaiseksi edes jotain. Alotin kesäloman alussa tekemään Drops isovarvassukkia Fabelista 2,5 mm puikoilla ja tänään sain valmiiksi ensimmäisen sukan. Nämät siis odottavat viileitä iltoja, jolloin ei enää ilman sukkia sandaaleilla tarkene :).


 Teen ensimmäistä kertaa Fabelista mitään. Melkoinen hämmästys oli, kun olin tehnyt toista sukkaa jonkin matkaa ottaen lankaa kerän sisältä, kuten aina, huomasin, että langan värin juoksevat päin vastaiseen suuntaan kuin ensimmäisessä kerässä!! Eli värejä on mahdoton mätsätä täysin samoin kuin toisessa sukassa. Nyt olen kuitenkin liian laiska purkaakseni aloittamaani toista sukkaa, mutta kyllä minua harmittaa. Ja eihän sen pitäisi olla mahdollista, että langan värit juoksevat eri suunnista eri kerissä, eihän???

Kesätervehdyksenä laitan joitakin kuvia sieltä täältä loman ajalta:
Espanja, Denia/Javea

Balaton järvi Unkarissa

Ihana paprika-puoti Unkarissa, Balaton järven rannalla

Maisemaa Budapestistä, Buda ja Pest

24 m korkea vesiputous Hepokönkäällä
Ihanaa Suomi-maisemaa :)
Vielä on kesää jäljellä :), ihana kesän jatkoa!!

2 kommenttia:

  1. Fabelissa on usein arpapeliä mitenpäin väritys juoksee kerästä, etenkin jos ei ole kyseistä väriä ennen neulonut. Mutta se ei mielestäni haittaa ollenkaan. Olen tehnyt useat sukat, joissa juju on just siinä, että värit kulkevat päinvastaisiin suuntiin. :)

    VastaaPoista
  2. Ok, hyvä tietää. Niin minäkin lopulta ajattelin, ettei se häiritse, vaikka värit menevätkin päin vastaiseen suuntaan. Joskus vain olen hyvin "jääräpäinen" virheiden korjaamisen suhteen :), mutta onneksi en lähtenyt tätä enää purkamaan.

    VastaaPoista