sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Karkkipäivä

Tämä karkkipäivä oli jo parisen viikkoa sitten, eikä silloin aivan yksi karkkipussi riittänytkään. Karkkipäiviähän minulla on useinkin, mutta tämä poikkesi tavanomaisesta, sillä karkkipäivä ei ollut herkuttelun vuoksi, vaan (kuten varmaan jo arvasittekin) karkkipaperien vuoksi.

Inspiraatio iski voimakkaana ja suoraan töistä pitikin pyöräillä ostamaan kristallimuovia, Mariannepussi, Erikeeperiä ja suti. Kotoa tiesin löytyvän ainakin vanhnan lankanan, miehen vanhat, jo rikki menneet kesäsortsit, kaljakeissin pahvisen pohjan, työpaikan vanhan kangaskassin, josta oli jäljellä enää kantokahvanauhat, vanhan rikkinäisen laukun magneettikiinnityksen, vetoketjun ja metallirenkaita. Olkaimeksi arvelin sopivan jo olemassa olevista laukuista irrotettava olkain. Näitä, kun kotoa löytyi ainakin punaisena, mustana ja metalliketjuisena.

Yksi Mariannepussi olisi riitänyt hyvin läpättömään laukkuun, mutta halusin laukusta siistimmän ja saada myös vetoketjun piiloon, niin piti myös läppä laukulle tehdä. Tässä vaiheessa karkit loppuivatkin kesken, neljää karkkia vaille. Tässä vaiheessa piti ottaa puhelu miehelle kalareissulle, että tuo pussillisen punaisia Marianneja, kun kotiinpäin olisi tulossa. Lopulta laukkuun taisi kulua 48 karkkipaperia.


Vuoriksi vanhat kesäsortsit olivat mainiot, sillä niiden reisitaskun pystyi hyödyntämään sisätaskuna myös laukussa. Tätä tuskin olisin tässä projektissa erikseen viitsinyt alkaa värkkäämään. Vastaavasti saumat läpässä toimivat vahvikkeena magneettien alla, joten lisävahvistusta ei tarvinnut miettiä. Pohjaan leikkasin sopivan kokoisen palan pahvia kaljakeissin pahvista, joka tulee hyvin pohjaa ja auttaa laukkua pitämään muotonsa.
 
 
Lopulta laukku sai myös sinetiksi Handmade merkinän :)

Handmade
Niin karkkina :)

3 kommenttia: