torstai 9. elokuuta 2012

Kesän korujuttuja

Aiemmin päivittelin kesäloman aikana tehtyjä neulomuksia ja nyt ajattelin viellä päivittää loman aikana tehtyjä korujuttuja. Helmentekoon ei nyt juuri ole löytynyt aikaa tai sitten suurin motivaatio on ollut sen osalta hieman kateissa. Valmistuneet korut ovatkin tehty lahjoiksi tai tilauksena jo aiemmin tehdyistä helmistä tai sitten ihan vain ostetuista helmistä.

Tein ystävälleni syntymäpäivälahjaksi riipuksen, jossa on vain yksi musta spiraalihelmi valkoisilla pilkuilla. Kokoa helmellä on noin 3 cm. Vuotta aiemmin tein ystävälleni rannekorun ja korvakorut, joiden kaveriksi tämä riipus sopii.


Kesällä on usein tarvetta pienille korulahjoille ja sellaista minulta kyseltiin pikku-koululaistytölle. Löysimme lahjan antajan kanssa sopivat lamppulasihelmet jo tehtyjen helmien joukosta, jotka olivat vaalean punaisesta ja valkoisesta opaakista sekä kirkkaata lasista tehty kukkahelmi sekä lisäksi vaalean punainen opaakkihelmi kirkaslasi kuorutuksella. Sittenpä tehtäväkseni jäi enää vain korun kokoaminen.

Vaalean punainen kukkariipus
 Toinen korutilaus tuli tuttavalta, joka etsi sopivia koruja hänen omiin korvakoruihinsa häissä käytettäväksi. Korvakorujen väri oli vaalean metallihohtoisen vihreä ja metalliosat olivat kultaiset. Hän myös kertoi, että hänen vaatteissaan tulee olemaan mustaa. Löisin helmivarastostani vaalean vihreitä etsattuja lasihelmiä, sekä hieman tummemman vihreitä neliön mallisia helmiä tehosteeksi ja mustia hematiittihelmiä. Näitä yhdistelemällä kullanvärisiin ketjuihin, korupiikkeihin ja lukkoihin sain aikaiseksi kaula- ja rannekorut. Kuulemma korut olivat passelit.

Tilaajan korvakorut, joille tarvittiin kaula- ja rannekorut
Valmiit kaula- ja rannekorut

Rannekoru
Kaulakorun lukko ja riipus

1 kommentti: