tiistai 17. syyskuuta 2013

Naavapusero

Tämä Naavapusero singahti puikoille aivan takavasemmalta. Tai no, ei nyt aivan puskista kuitenkaan, sillä olihan malli jo pongattu uusimmasta Novitan syksy 2013 lehdestä (malli 80.) ja Novitan syksyn uutuus lankaa, Naavaa, tuli tilattua postikuluttoman viikon ansiosta. Eli kaikki oli valmista, mutta työksi sitä ei vain ollut vielä tarkoitus ottaa. Kuitenkin kutsu tähän työhön kävi liian suureksi ja aloitin työn la 7.9. Työ eteni minun mittapuulla aivan hurjaa vauhtia 8 mm puikoilla ja valmista tulikin jo 15.9. Ohjeesta poiketen tein pienemmän koon, n. XS, mutta muuten seurasin ohjetta kiltisti. Kokoon liittyvät muutostiedot löytyvät täältä (Ravelry). Lankaa paitaa kului tasan 400 g.

Kuvia käytiin nappaamassa kauniin ruskan ympäröimänä aurinkoisessa säässä.


Heti viimeisimmän Novitan ilmestyessä ihastuin tähän malliin ja erityisesti näihin tavanomaisesta poikkeaviin palmikoihin. Kuten nykyään teen kaikki paidat, tein myös tämän ilman saumoja pyöröpuikoilla ja hihat sukkapuikoilla. Saumaompelua jäi ainoastaan kainaloiden alle.Pikkasen on kyllä urputettava Novitan malleista tai oikeastaan kaavoituksesta/mitoituksesta. Mallit ovat aina liian isoja suhteessa kokonumeroon, esim. itse käytän normaalista S-koon vaatteita, mutta Novitan mallit on aina tehtävä pienempinä. Samoin hihojen mitat ovat aina liian lyhyitä. Tähänkin neuleeseen tein n. 50 cm pitkät hihat ennen kavennuksia, kun ohjeessa taisi olla S-kokoon 45 cm. Eihän tämä oikeastaan haittaa kun asian sen tietää, mutta se on myös tarkistettava ja useimmiten tehtävä omat muutokset.


Paitaa oli aivan mahtava kutoa, tykkään langasta ja tykkään kovasti myös lopputuloksesta. Langassa 60 % akryylia, 20 % alpakkaa ja 20 % villaa. Alpakka ja varmasti myös akryyli tekevät langasta ihanan pehmeän. Toivottavasti neule pitää mallinsa myös käytössä.

5 kommenttia:

  1. Kaunis pusero ja sopii hyvin kantajalleen. En tiennytkään että tuosta langasta löytyy noin upea sininen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tämä väri on nimeltään petrooli, mutta en tiedä kutsuisinko itse tuota väriä aivan petrooliksi... Värikarttahan Naavassa on hyvin suppea ja melkolailla maanläheinen.

    VastaaPoista
  3. Onpas aivan ihana malli, pitääpä pistää tuo korvan taakse. Hyvä tietää nuo vinkit myös koon suhteen

    VastaaPoista