keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pientä kivaa, vaikkakin mustaa

Viitaten tuohon edellisessä postauksessa mainitsemaani langanostokrapulaan, olen yrittänyt lievittää sitä myös jämälankoja kuluttamalla kaikenlaiseen pieneen kivaan. Erään päivän nettisurffailun seurauksena löysin hienon kokoelman pienien virkkausliinojen ohjeita (ohjeet täällä), joista innostuneena päätin kokeilla niiden virkkaamista mustasta Novitan vanhasta Bambu-langasta. Neljänlaisia lasinalusia syntyi lopulta 8 kappaletta 50 g:sta lankaa.

Tässä postauksessa on tulossa paljon kuvia mustista tekeleistä, kaikki yhtä huonossa valaistuksessa otettuna ja salamalla häikäistynä.
Jo aiemmin tuli tehtyä kymmenen kappaletta mustia lasinalusia, myöskin jämäksi jääneestä Novitan koriväestä. Ohje näihin lasinalusiin löytyi Prinsessajuttu -blogista. Ensimmäiset kuusi kappaletta päätyivät ystävälle lahjaksi uuteen kotiin, ja neljä jäi myös ihan itselle.Viime kesänä innostuin käyttämään jämäytyneitä puuvillalankoja tiskirätteihin, joita nyt on ollut siitä asti käytössä pari kappaletta. Rätit ovat kestäneet hyvin 60 asteen pesua ja toimineet hyvin tarkoituksessaan. Päätin siis tehdä myös mustan tiskirätin Sandnes:n Mandaarin Petit:sta.


Näillä töin mustat puuvilla- ja bambujämät hupenivat hieman, mutta grammoissa kuitenkin vain 180 g, eli edelleen on syytä lankavarastoja huventaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti